Heb je nou alwéér nieuwe hardloopschoenen?

Zoek jij nieuwe hardloopschoenen? 
code: MetArdjan voor 5% korting

 

Deze vraag krijg ik van het thuisfront met enige regelmaat. Ja, moet ik dan eerlijk bekennen. Want als je veel kilometers loopt is het verstandig om tijdig je schoenen te vervangen en schoenen af te wisselen. Je hardloopschoenen zijn erg belangrijk, ze vangen namelijk schokken op en bieden steun, waardoor je geen vervelende blessures oploopt. 

 

Voorkom deze vervelende blessures 

Hardloopschoenen die versleten zijn zorgen vaak voor schuurwondjes en blaren. Een slechte schokdemping kan hielspoor veroorzaken, een zeer vervelende en pijnlijke ontsteking van het peesblad onder je voetzool. Een andere ontsteking die vaak ontstaat omdat de schokdemping niet meer voldoende is, is een ontsteking aan de achillespees. Ook zijn pijnlijke en overbelaste knieën een veel voorkomende klacht. 

 

Zo herken je dat je schoenen versleten zijn 

Vaak bezit je hardloopschoenen al een stuk langer dan dat je doorhebt. Of je hardloopschoenen versleten zijn, kun je redelijk eenvoudig herkennen. Slijtage onder de hak en bal van de voorvoet is het belangrijkste teken dat je schoenen aan vervanging toe zijn. Check ook de binnenkant van de schoen, vooral de hiel en het bovenwerk, op gaatjes en slijtage. 

 

Een andere goede manier om te checken of je wellicht nieuwe hardloopschoenen nodig hebt is door deze naast elkaar op tafel te zetten. Staan ze nog mooi rechtop of zakken ze naar links of rechts? 

 

Met deze vuistregel weet je ook dat het tijd is om te shoppen 

Vaak wordt aangeraden om na ongeveer 400 à 600 kilometer je hardloopschoenen te vervangen. Loop je rond de 20 kilometer per week? Dan zal je dus eens per half jaar een nieuw paar hardloopschoenen moeten aanschaffen. Dit lijkt een dure grap, maar is altijd nog een stuk goedkoper dan je eventueel opgelopen blessures te laten behandelen. Mooi argument bij kritische opmerkingen van het thuisfront ;)

 

 

Wil jij je PR verbreken op de diverse afstanden? Of wil je juist beginnen met hardlopen? Of kom je terug van een blessure? Of wil je juist hardlopen om af te vallen? Dan help ik je graag met een hardloopschema op maat! 

"Een gezonde geest in een gezond lichaam! Dat is exact wat Ardjan als geen ander heeft begrepen én in de praktijk brengt. Ardjan coacht je, daagt je uit en gelooft in je zodat je leert, groeit en wint! Zijn enthousiasme, kennis en ervaring bij sportcoaching werkt bij mij zo aanstekelijk dat ik het makkelijk volhoud!"

- Eric -